Nieuws
Vermeldingen

De boekpresentatie op 4 juni 2013 in Den Haag was een groot succes.


Begin december 2013 is de eerste tranche auteursopbrengsten aangewend om de volgende projecten te steunen:

Hierna is vooral het ziekenhuis Endulen ondersteund. Zie ook de website van Stichting Chagos.

Ter gelegenheid van het literaire festival Noord houdt Woord, het begin van de Boekenweek in het noorden, is op 8 maart 2014 een bundel verschenen met hierin een fragment uit Brieven naar de groene hel, naast bijdragen van o.a. Oek de Jong en Lieve Joris.

Reacties (lezers en media)

"Ik heb het in enkele dagen uitgelezen hoewel ik geen boekenlezer ben. Zelf 's nachts als ik een keer niet kon slapen. Wat een leuk en boeiend verhaal."

"Interessant, informatief en prettig geschreven en daardoor heel gemakkelijk leesbaar."

Afrikanieuws: "Henk Krijnen hanteert een vlotte pen, hij schrijft in een prettig leesbare, natuurlijke en soms humoristische stijl. Het is een origineel onderwerp waarbij je als lezer geïnformeerd wordt over het leven in twee totaal verschillende werelden."

"Ik vind het een geweldig boek."

De West Papua Courier: "Na het lezen van het boek bleef bij mij maar één gedachte over; jammer dat ik het uit heb."


"Als liefhebber van lezen krijgt het boek wat mij betreft de (max. haalbare) 5 sterren; goed geschreven en tot het eind toe interessant en boeiend."

In Shell Venster van eind augustus 2013 is een artikel verschenen over het boek. "Een page-turner".

"..ik had sterk de behoefte om door te lezen; ik was steeds nieuwsgierig naar het vervolg."

"Indrukwekkend"
 
"Diep respect! ...complimenten voor je schrijfstijl, ik werd meegezogen in het verhaal. Dank dat je dit verhaal met ons, lezers wilde delen. Geeft weer eens een andere kijk op veel zaken."

"Het geeft een goed beeld van hoe het is om in ontwikkelingslanden te werken en toont aan dat je daar echt een drive voor moet hebben."

"Met veel belangstelling heb ik het boek gelezen... ..in het boek zijn de originele brieven die ze in die tijd aan elkaar schreven gepubliceerd. Dit geeft een intiem beeld van hoe ze jarenlang hun relatie onderhielden. Het boek is prettig om te lezen en neemt ons mee naar werelden die voor mij in die tijd "ver van mijn bed" waren. Ik heb er erg van genoten!"

"Ik heb het boek met veel plezier gelezen en ben aangenaam verrast door de prettige schrijfstijl."

Webmagazine Het Noorden Nu: "Een sfeervolle vertelling"

Op 19 juni 2013 in Medisch Contact: "Een sympathiek boek, dat op persoonlijk niveau het verband legt tussen zin voor avontuur, geneeskundige ontwikkelingshulp en maatschappelijke betrokkenheid."

"..het boek in één adem uitgelezen."

 "Ik heb zeer genoten van het boek; ik zie het allemaal voor me."